Etykiety

wtorek, 16 lipca 2013

Marchewkowiec

To ciasto jest po prostu epickie. Niebo w gębie i zwyczajnie nie do zdarcia. Idealne zwłaszcza na zimę, choć ciut drogie w przygotowaniu i zdecydowanie kaloryczne.

Składniki:
4 jaja
1 szklanka oleju
2 szklanki startej marchwi
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli

Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, olej, sodę, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Całość miksujemy. Dodajemy marchewkę i całość mieszamy (lub miksujemy, wedle uznania). Wykładamy wszystko na dużą blachę, posmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz